KONYA / KULU - Kulu Şehitleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kulu Şehitleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

KARAPINAR MAH. İNÖNÜ CAD. 16 DERSLİK İMAM HATİP LİSESİ BLOK NO 8 KULU / KONYA
Vizyon
Kültürel mirası değerlendirebilen,yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirmek.
Misyon
Öğrencilerimizin zihninde insana,düşünceye,özgürlüğe,ahlaka,kültürel mirasa ve saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışına katkıda bulunmak.
08.30-15.50
Kaloriferli
Ulaşım
İlçemize ulaşım Konya-Ankara arasında hizmet veren tarifeli otobüs seferleriyle gerçekleştirilmektedir.
Yerleşim Yeri
Kulu’nun doğusunda Şereflikoçhisar, batısında Haymana, kuzeyinde, Ankara/Bala, güneyinde ise Cihanbeyli ve Tuz Gölü vardır.Tarihi Cilalı Taş Devri´ne dayanan, Kalkolitik, Eski Tunç, Hitit, Frig, Galat, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerini yaşamış, İç Anadolu Bölgesi´nin ortasında Konya iline 150 km Ankara iline 100 km olan bir ilçedir. İlçe adını Kurucusu olan Kuluboğlu Mustafa Bey´den (Kulu Bey) alır.İlçeye bağlı 7 kasaba ve 28 adet köy mevcuttur.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Kulu ilçe merkezindedir. Konya il merkezine 150 km, Ankara il merkezine ise 100 km mesafededir.
Kontenjan Bilgileri
FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROJE ALANIMIZIN 30 (SINAVLI), ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ALANIMIZIN 136 (SINAVSIZ) KONTENJANI VARDIR.
TABAN PUAN 223-TAVAN PUAN 400
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME ORANIMIZ %40'TIR.
TEKNOFEST 2022´YE KATILIM SAĞLANMIŞTIR.